Az életet mentő cetli

Az ember van úgy, hogy egyszer csak kap egy ajánlást valakitől, valamire, amit érez, hogy meg kell fogadnia, fel kell írnia, el kell raktároznia, mert bizony bőven előfordulhat, hogy nagy szüksége lesz rá a későbbiekben. De bizony sokszor ezeket szinte azonnal el is felejtjük, hogy hova tettük, hova írtuk, mi mellé véstük fel, hogyan mentettük el esetleg a telefonban, és amikor szükség van rá, csak tudjuk, hogy keresni kell, de sajnos nem tudjuk pontosan hol.

Én is így jártam nemrég, mert emlékeztem, hogy egy nagyon kedves ismerősöm nagyon megszenvedett a telefon szervíz kereséssel, mert először egy teljesen használhatatlan helyre tévedt be, ahol nem, hogy segíteni nem tudtak neki, de még az idejét is rabolták feleslegesen. És akkor mondta, hogy a következő hely viszont főnyeremény volt, és emlékeztem, hogy fel is írtam a címet és elérhetőséget egy cetlire, méghozzá samsung telefon szervíz budapest felirattal, de egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy azt a cetlit hova tettem. Pedig hát nagy szükségem lett volna rá, mert a céges samsung telefonom egyszer csak megadta magát, és minden céges adat és elérhetőség benne volt, ami a munkámhoz kellett. Ráadásul egy projekt zárásához közeledtünk, tehát mondhatom, hogy a határidők miatt nagyon gyorsan szükségem lett volna újra a telefonom problémamentes használatára.

Már mindenhol kerestem ezt az életmentő cetlit, amikor is végső kétségbeesésemben odafordultam a nyolc és fél éves fiamhoz és megkérdeztem tőle nem emlékszik-e, hogy hova tettem. Rám nézett és kérdő tekintettel megkérdezte, hogy miért nem mondtam, hogy ezt keresem két órája, mert bizony a barna táskám oldalsó zsebébe tettem bele és még mondtam is, hogy ott jó helyen lesz mert biztosan megtalálom. Hát így lett meg a gyerekem által az a bizonyos életet mentő cetli.