Ha egy kis község összefog

A vidéki élet mindig is más lesz mint egy nagyobb város légköre. Sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb, ahol azért tényleg mindig történik is valami, így sosem unatkozik az ember. Mindemelett azonban én nagyon szeretem a közvetlenségét és azt, hogy mindenki ismer mindenkit, és bár hihetetlen pletykásak az emberek, de emellett segítőkészek is, és bizony, ha össze kell fogni, sosem látott erőket tudnak ezek a kis emberek megmozgatni. Nem mondanám ezt, ha nem a saját szememmel láttam volna, hogy bizony az is képes egy jó cél érdekében adni, akinek egyébként is kevés van.

Van ugyanis a falunkban egy kis bácsi, akinek élete a föld. Gyerekei nem születtek, felesége támogatja egyedül, és hihetetlen segítőkész mindenkivel. Kicsinyke nyugdíjából és, és mindenkinek felszántotta a földjét, amiért mindig csak annyit kért, amennyit éppen a gazda adni tudott. Volt hogy bort kapott érte, volt hogy csak az üzemanyag árát tudták kifizetni neki. Ő csak ment és csinálta hatalmas kedvvel és szeretettel.

Most azonban elromlott a kis gépezete, és így jelenleg nem tud segíteni senkinek a föld körüli munkákban. Persze gondolhatnánk azt, hogy egyébként sem ért számára sokat, hiszen ebből nem élt meg, de azért az egy-egy ezre is sokat jelent egy ilyen öreg pár számára, és nem beszélve annak lelki értékéről, hogy hasznosnak érezte magát és segíteni tudott másoknak. Gyorsan észre is vette mindenki, hogy itt bizony segítségre van szükség és a falu gyűjtést szervezett. Eladó traktor között keresgéltek naphosszat és meg is találták az odisys segítségével a megfelelő választást, hamarosan pedig a pénz össze is gyűlt rá.

Természetesen voltak akik többet tudtak adni, voltak akik kevesebbet, de valahogyan mindenki hozzájárult ahhoz, hogy ennek az idős bácsinak nemsokára begördüljön az udvarára a traktor, ha már a régit nem lehet felújítani. Alig várom már hogy átadjuk neki az új gépezetet. Biztosan nem fog tudni szóhoz jutni se. Hihetetlen élményekkel gazdagodik egy ilyen kis közösségben az ember. Ha itt összefogás van, biztos eredmény is társul hozzá. Imádok itt élni.