A fiam tökéletes megoldása

Amikor az embernek gyereke születik sokszor már kész gondolatai vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan fogja nevelni, mit enged meg neki és mi lesz maximális tiltás tárgya, hogyan igyekszik majd engedni, hogy aztán nagyobb korában már a saját útját járja, elkövetve néhány hibát vagy rossz lépést, ami alapjaiban fog segíteni számára felkészülni az életre és formálni a személyiségét. Persze kis gyerek és kamasz teljesen más-más feladatokat és problémákat állítanak elénk. A mi fiunk most azzal állt elénk, tizenkét évesen, hogy szeretne egy saját telefont. Persze ez egyrészt érthető, hiszen jár edzeni és versenyekre is, ahová sokszor már csak a csapattal mennek, a szülők nem kísérik őket, és jó lenne, hogy ha akármikor tudna velünk kommunikálni, mondjuk az is teljesen igaz, hogy ez akármikor lehetséges akár az edző segítségével is.

Egy saját telefon lehet nagyon jó dolog, hiszen felelősségre tanít, de lehet számtalan veszélye is, hiszen egy kamasz számára egy telefonnal kinyílik a világ. Mi úgy döntöttünk, hogy meghatározunk számára egy keretet és kikötjük, hogy csak felesben vagyunk hajlandóak megvenni neki a telefont, vagyis a felét neki kell kifizetnie a zsebpénzéből. Mindaddig amíg nem gyűlik össze számára a kellő pénz, nem kap telefont.

Ő pedig valamelyik nap kész tényekkel állított haza, mi szerint az alambazar.hu csapatától szeretne telefont venni, akik használt iphone felvásárlás keretein belül bevesznek használt készülékeket, ha szükséges felújítják azokat, és úgy kínálják tovább értékesítésre. Ő egy ilyen telefont szeretne ettől a csapattól venni, mert pont ki tudja fizetni, és teljesen megbízhatók, mert már több iskolatársának is tőlük van telefonja. Erre pedig már csak igent tudtunk mondai. Hihetetlen jó látni, hogy azóta is becsüli a telefonját, vigyáz rá, és értékeli.